Routebeschrijvingen, G.P.S. en hoogtemeters 2019 beschikbaar.

Vanaf vandaag 9 juli 2019 zijn de routebeschrijvingen op deze website weer beschikbaar en van toepassing op de 41e editie. Dit geldt zowel voor de wielrenners als de begeleiders. Ook de hoogtemeters laten we weer zien.

Deze gegevens hebben betrekking op de tocht van 260 km. vanuit Diekirch naar Valkenswaard. Voor wat betreft de 140 km.-tocht kunt u dezelfde beschrijvingen en gegevens gebruiken vanaf Lammersdorf (waar een aparte startplaats is ingericht) …. met dat verschil, dat je de eerste 123 km. niet behoeft te rijden.

Extra info: Nagenoeg alle hoogtemeters (‘klimmeters’) zitten in dat eerste stuk; het tweede stuk kent geen ‘klimmeters’ meer; hier wordt alleen nog maar gedaald.

Voorbehoud: Het kan zijn, dat we vanuit officiële instanties nog berichten krijgen omtrent wijzigingen in het traject; wij zullen die z.s.m. aanbrengen en via een nieuwsbericht melden.


Verblijf in Diekirch

Tijdens de editie van dit jaar is in Diekirch tegelijkertijd een motorevenement. Hierdoor zal het drukker zijn als normaal. Bij het boeken van een verblijf dient u daar rekening mee te houden. De beheerder van camping de la Sûre gaf daarom als tip om tijdig te reserveren. Andere jaren was er altijd volop plaats op de dag zelf, maar voor dit jaar verwachten ze dat de camping snel volgeboekt is. Het adres luidt:

Camping de la Sûre” – 31, route de Gilsdorf – L-9234 DIEKIRCH – Tel: 00352/ 80 94 25

Zie ook: http://camping.diekirch.lu/nl/start/

Er is verder ook een mogelijkheid om een verblijf te boeken in een van de jeugdhotels nabij Diekirch. Deze zijn erg comfortabel en redelijk aan prijs. Voor verdere informatie zie:

https://youthhostels.lu/en


Hotels omgeving Lammersdorf

Voor degenen, die in de omgeving van Lammersdorf willen overnachten, hebben wij een haal- en betaalbaar hoteloverzicht gemaakt. Advies: Kijk vooraf eerst even naar hun websites en condities.

Simmerath 4km
Hotel Kleiner Seehof Uferstrasse 6                                      0049.2473.2605                  kleinerseehof@gmx.de;
Hotel Zur alten Frische Wendelinusstrasse 5                    0049.2473.2315                   altefrische@t-online.de
Roetgen 8km
Landgasthof Gut Marienbildchen Münsterbildchen 3     0049.2471.2523                   info@gut-marienbildchen.de
Monschau 14km
Burghotel Laufenstrasse 1                                                      0049.2472.8028055
Hotel Alt-Montjoie Stadtstrasse 18                                      0049.2472.3289                  info@alt-montjoie.de
Hotel Horchem Rurstrasse 14                                               0049.2472.80580               info@horchem.com
Hotel Royal Stadtstrasse 4-6                                                 0049.2472.98770                info@hotelroyal.de
Hotel Hirsch Monschauerstrasse 7                                      0049.2472.2283                  info@hotel-hirsch-eifel.de


Nieuws omtrent 140 km. tocht Lammersdorf-Valkenswaard

Op speciaal verzoek organiseren we dit jaar ook een toertocht van 140 kilometer. De start voor deze toertocht is in de plaats Lammersdorf, de 2e stop voor de renners van Diekirch-Valkenswaard. In Lammersdorf wordt om 8.00 uur ’s morgens massaal gestart. De deelnemers rijden vanuit Lammersdorf hetzelfde traject als de deelnemers van Diekirch-Valkenswaard en hebben dezelfde controleposten. Ook zij zullen onthaald worden op de markt in Valkenswaard.

Door deze 140 kilometer te fietsen wordt de mogelijkheid geboden om de sfeer te ervaren van onze toertocht, inclusief het onthaal op de Markt van Valkenswaard. We willen wel dat alle deelnemers aan deze tocht binnen zijn voor de renners die vanaf Diekirch komen. Al naar gelang de weersomstandigheden zal dit ergens tussen 14.00 – 14.45 uur zijn. Er fietst een “bezemploeg” mee die in verbinding staat met de begeleiding van de eerste renners vanuit Diekirch. Mocht deze bezemploeg u inhalen dan wordt u verzocht om aan te sluiten. De deelnemers die na de bezemploeg op de markt arriveren kunnen we helaas geen onthaal bieden zoals we dat gewend zijn. Het podium is na dat tijdstip gereserveerd voor onze deelnemers vanuit Diekirch.

Inschrijven voor de toertocht Lammersdorf-Valkenswaard kan vanaf 16 mei tot en met 26 augustus. Wij vragen u dan ook dringend om hiermee rekening te houden.


Inschrijven voor Diekirch-Valkenswaard 2019

U kunt vanaf 1 april 2019 (weer) inschrijven als deelnemer voor de 41e editie van onze internationale ‘door NTFU benoemde monstertocht’ Diekirch-Valkenswaard 2019.

De tocht van 260 km. word verreden op zaterdag 31 augustus met massastart om 7:00 uur in Diekirch. Voor alle facetten van het inschrijven, verwijzen wij jullie graag naar onze speciale inschrijfpagina.

Het is via dit programma mogelijk om in te schrijven (alleen via voorinschrijving):

Als deelnemer (uit Nederland) van de tocht
Als deelnemer (uit het buitenland) van de tocht
En …. als gebruiker van het arrangement ‘busvervoer’ (extra optie bij ‘inschrijven als deelnemer’).

Wij ontmoeten jullie graag weer in Diekirch, maar zeker ook weer gezond terug in Valkenswaard.

Op veler verzoek is het bestuur de mogelijkheid aan het onderzoeken om ook een tocht over 140 km te organiseren. Deze tocht gaat dan van Lammersdorf naar Valkenswaard. Meer nieuws hierover volgt. Houd de website in de gaten!