Diekirch-Valkenswaard 2017 kreeg zeer goede (hoge) beoordeling

De op zaterdag 26 augustus 2017 verreden 39e editie is door vele personen en instanties beoordeeld. Gelet op de bijna volledig nieuwe route (via Duitsland) waren de resultaten – vanuit de evaluaties – boven ieders verwachting. En daar waar het wat minder was, werd begrip getoond en werden tips ter verbetering gegeven. We hebben zelf ook een paar ‘logistieke aandachtspunten’ op posten ontdekt.

Dit gaan we – met enthousiasme – z.s.m. als beginpunt oppakken in de editie van volgend jaar (zaterdag 25-8-2018), want deze jubileumeditie kan al opgestart worden.  Ons coördinatiepunt in Duitsland (Verkehrsamt Trier) meldde geen problemen. Zij willen ons graag weer bijstaan om onze jubileumtocht te verwezenlijken. De Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) heeft ons al het keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’ in het vooruitzicht gesteld. Ons team van 120 vrijwilligers staat te trappe(le)n.

Het aantal inschrijvingen (766) viel enigszins tegen, maar de waarderingen waren zeer positief. De NTFU-cijfers waren 4,35 op 5 oftewel het rapportcijfer 8,7 op 10. Daar zijn we zeer tevreden mee! Er waren 726 starters, waarvan uiteindelijk 707 deelnemers (= 92%) een medaille in ontvangst konden nemen. Dit is een hoger percentage dan voorheen. We ontdekten een afwachtende houding bij de nog-niet deelnemers. We gaan ons best doen om ze – na de verbeteringen – in 2018 massaal aan de start te krijgen.


Bericht omtrent verloren bril

Een deelnemer aan de tocht heeft op de bewuste zaterdag 26 augustus 2017 zijn ‘speciale bril’ (zie bijgevoegde foto) van het merk: Oakley Rasing Jacket prizm’ verloren. De kleuren van de bril wijken af van de foto – deze bril is in de kleuren: groen, zwart en wit. In het glas staat 30 gegraveerd, omdat het een jubileumuitgave betreft.

Zowel degene, die hem heeft verloren als andere deelnemers, bestuur en organisatie van de tocht, zouden het bijzonder op prijs stellen, dat de evt. vinder zich meldt. Het kan iedereen gebeuren!

Voor de vinder heeft zowel de eigenaar als de organisator van deze tocht een speciale attentie beschikbaar! Het zou voor iedereen fantastisch zijn!

Wil de vinder contact opnemen met Mario Smits via telefoon nummer: 06-57044950. Dank U.

 

 

 


Doorkomsttijden, foto’s onderweg en film aankomst in Valkenswaard

We hebben de voorlopige lijsten met doorkomsttijden op de website geplaatst. Deze staat onder de knop ‘deelnemers’. Het betreft een lijst gesorteerd op voornaam en een lijst gesorteerd op startnummer. Als een tijd niet is ingevuld maar de deelnemer heeft wel gescand en weet nog ongeveer welke tijd dan kan dit doorgegeven worden via de mail aan: henryswwk@gmail.com. Deze tijden worden daarna alsnog verwerkt. Volgend weekend (resp. op zondag 3 september a.s.) worden de lijsten definitief gemaakt. Er zal dan ook nog een lijst per woonplaats opgesteld worden.

Door de lokale omroep VOS is een film van de binnenkomst in Valkenswaard  (zie knop: ons netwerk / films) gemaakt. Het item wordt vanaf vandaag (28 augustus) ook op de lokale TV van Valkenswaard (VOS) uitgezonden.

Door Connie Synteur (onze hof-fotografe) zijn weer een 2.500-tal foto’s gemaakt – u kunt deze inzien en bestellen. Graag verwijzen we jullie door naar de knop: ons netwerk / foto’s.


Berichten Diekirch-Valkenswaard ook in Fietssport.nl

Zoals u mogelijk zult weten, zijn wij sinds 2016 ook lid van de NTFU.  In hun blad en op de nieuwe website van Fietssport.nl vindt u daarin ook een uitgebreid bericht van onze tocht met nieuwe route.

Als u hier clickt op        Fietssport.nl                dan komt u direct op deze nieuwspagina.

 


Herinnering: Voorinschrijving verplicht!

Degenen, die het plan of de gedachte hebben om bij de start in Diekirch in te schrijven, willen wij er duidelijk op attenderen, dat dat niet mogelijk is.

Inschrijven voor deelname aan de tocht is alleen via deze website bij voorinschrijving mogelijk. Dit kan tot en met donderdag 24 augustus.

Vrijdag (25/8) bij de receptie in Diekirch en zaterdag (26/8) voorafgaande aan de start kunnen daardoor alle spullen (scanpasje en rugnummer) worden opgehaald. Vergeet daarom niet uw toegestuurde startnummer daar te vertonen. (tip: noteer dit nummer in uw GSM)

Vergeet dus niet tijdig (vooraf) in te schrijven!