Inschrijven voor Diekirch-Valkenswaard 2018

U kunt vanaf 1 april 2018 (weer) inschrijven als deelnemer voor de 40e tevens jubileumeditie van onze internationale ‘door NTFU benoemde monstertocht’ Diekirch-Valkenswaard 2018.

De tocht van 262 km. word verreden op zaterdag 25 augustus met massastart om 7:00 uur in Diekirch. Voor alle facetten van het inschrijven, verwijzen wij jullie graag naar onze speciale inschrijfpagina.

Het is via dit programma mogelijk om in te schrijven (alleen via voorinschrijving):

Als deelnemer (uit Nederland) van de tocht
Als deelnemer (uit het buitenland) van de tocht
En …. als gebruiker van het arrangement ‘busvervoer’.

 

Wij ontmoeten jullie graag weer in Diekirch, maar zeker ook weer gezond terug in Valkenswaard.


Jubileumeditie Diekirch-Valkenswaard 2018 wordt een feest.

Op zaterdag 25 augustus 2018 zal de 40e resp. jubileumeditie van Diekirch-Valkenswaard worden verreden. Het traject van 2017 zal de basisroute (via Duitsland) voor 2018 worden. We hebben vele tips van deelnemers en volgers van vorig jaar verwerkt.

We maken een grotere bocht om de stad Aken; we komen nog maar 3 stoplichten tegen. De route wordt langer (261 km.) en mooier. We scheiden de volgwagens volledig van de wielrenners en we hebben – voor zo ver mogelijk – betere fietspaden gezocht en gevonden. Met deze versie gaan we naar onze steunpunten in Diekirch, Trier, Maaseik en Valkenswaard. Het kan zijn, dat nog enkele kleine aanpassingen moeten worden aangebracht. In Valkenswaard is een speciaal team aan de slag om de aankomst op de Markt nog verder ‘in feeststemming’ te zetten! De inschrijfdatum is nog niet bekend.

Op 2-4 maart 2018 staan we met een stand op de Jaarbeurs in Utrecht bij ‘Bike Motion Benelux 2018’- hier worden ruim 30.000 bezoekers verwacht. Ook Duitsland wordt opgewarmd om ‘Duitse’ deelnemers aan de start te brengen. Onze andere tocht ‘RegioBank Bastian & Visser Crocusrit’ wordt verreden op zondag 15 april 2018; deze tocht heeft de status ‘NTFU erkend’ gekregen. Diekirch-Valkenswaard staat bij de top-10 monsterritten – het is de laatste (en de mooiste) van het seizoen!

Na Diekirch-Valkenswaard, wordt op zondag 26 augustus de ‘Omloop van Valkenswaard’ verreden, waardoor er een heel mooi ‘Fietsweekend’ kan worden verwacht.

 


Diekirch-Valkenswaard 2017 kreeg zeer goede (hoge) beoordeling

De op zaterdag 26 augustus 2017 verreden 39e editie is door vele personen en instanties beoordeeld. Gelet op de bijna volledig nieuwe route (via Duitsland) waren de resultaten – vanuit de evaluaties – boven ieders verwachting. En daar waar het wat minder was, werd begrip getoond en werden tips ter verbetering gegeven. We hebben zelf ook een paar ‘logistieke aandachtspunten’ op posten ontdekt.

Dit gaan we – met enthousiasme – z.s.m. als beginpunt oppakken in de editie van volgend jaar (zaterdag 25-8-2018), want deze jubileumeditie kan al opgestart worden.  Ons coördinatiepunt in Duitsland (Verkehrsamt Trier) meldde geen problemen. Zij willen ons graag weer bijstaan om onze jubileumtocht te verwezenlijken. De Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) heeft ons al het keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’ in het vooruitzicht gesteld. Ons team van 120 vrijwilligers staat te trappe(le)n.

Het aantal inschrijvingen (766) viel enigszins tegen, maar de waarderingen waren zeer positief. De NTFU-cijfers waren 4,35 op 5 oftewel het rapportcijfer 8,7 op 10. Daar zijn we zeer tevreden mee! Er waren 726 starters, waarvan uiteindelijk 707 deelnemers (= 92%) een medaille in ontvangst konden nemen. Dit is een hoger percentage dan voorheen. We ontdekten een afwachtende houding bij de nog-niet deelnemers. We gaan ons best doen om ze – na de verbeteringen – in 2018 massaal aan de start te krijgen.


Doorkomsttijden, foto’s onderweg en film aankomst in Valkenswaard

We hebben de voorlopige lijsten met doorkomsttijden op de website geplaatst. Deze staat onder de knop ‘deelnemers’. Het betreft een lijst gesorteerd op voornaam en een lijst gesorteerd op startnummer. Als een tijd niet is ingevuld maar de deelnemer heeft wel gescand en weet nog ongeveer welke tijd dan kan dit doorgegeven worden via de mail aan: henryswwk@gmail.com. Deze tijden worden daarna alsnog verwerkt. Volgend weekend (resp. op zondag 3 september a.s.) worden de lijsten definitief gemaakt. Er zal dan ook nog een lijst per woonplaats opgesteld worden.

Door de lokale omroep VOS is een film van de binnenkomst in Valkenswaard  (zie knop: ons netwerk / films) gemaakt. Het item wordt vanaf vandaag (28 augustus) ook op de lokale TV van Valkenswaard (VOS) uitgezonden.

Door Connie Synteur (onze hof-fotografe) zijn weer een 2.500-tal foto’s gemaakt – u kunt deze inzien en bestellen. Graag verwijzen we jullie door naar de knop: ons netwerk / foto’s.


Berichten Diekirch-Valkenswaard ook in Fietssport.nl

Zoals u mogelijk zult weten, zijn wij sinds 2016 ook lid van de NTFU.  In hun blad en op de nieuwe website van Fietssport.nl vindt u daarin ook een uitgebreid bericht van onze tocht met nieuwe route.

Als u hier clickt op        Fietssport.nl                dan komt u direct op deze nieuwspagina.