Jubileumeditie Diekirch-Valkenswaard 2018 wordt een feest.

Op zaterdag 25 augustus 2018 zal de 40e resp. jubileumeditie van Diekirch-Valkenswaard worden verreden. Het traject van 2017 zal de basisroute (via Duitsland) voor 2018 worden. We hebben vele tips van deelnemers en volgers van vorig jaar verwerkt.

We maken een grotere bocht om de stad Aken; we komen nog maar 3 stoplichten tegen. De route wordt langer (261 km.) en mooier. We scheiden de volgwagens volledig van de wielrenners en we hebben – voor zo ver mogelijk – betere fietspaden gezocht en gevonden. Met deze versie gaan we naar onze steunpunten in Diekirch, Trier, Maaseik en Valkenswaard. Het kan zijn, dat nog enkele kleine aanpassingen moeten worden aangebracht. In Valkenswaard is een speciaal team aan de slag om de aankomst op de Markt nog verder ‘in feeststemming’ te zetten! De inschrijfdatum is nog niet bekend.

Op 2-4 maart 2018 staan we met een stand op de Jaarbeurs in Utrecht bij ‘Bike Motion Benelux 2018’- hier worden ruim 30.000 bezoekers verwacht. Ook Duitsland wordt opgewarmd om ‘Duitse’ deelnemers aan de start te brengen. Onze andere tocht ‘RegioBank Bastian & Visser Crocusrit’ wordt verreden op zondag 15 april 2018; deze tocht heeft de status ‘NTFU erkend’ gekregen. Diekirch-Valkenswaard staat bij de top-10 monsterritten – het is de laatste (en de mooiste) van het seizoen!

Na Diekirch-Valkenswaard, wordt op zondag 26 augustus de ‘Omloop van Valkenswaard’ verreden, waardoor er een heel mooi ‘Fietsweekend’ kan worden verwacht.