Update alternatieve D-V over 250 km en extra tocht over 145 km

Zoals we al eerder hebben aangegeven is het door de corona-maatregelen ook dit jaar onmogelijk om de traditionele fietstocht vanuit Diekirch naar Valkenswaard te organiseren. We hebben daarom besloten om dit jaar een alternatieve Diekirch-Valkenswaard te organiseren.

Wat houdt nu de toertocht Alternatieve Diekirch-Valkenswaard van 250 kilometer in?
We vertrekken ’s morgens tussen 7.00 en 8.00 uur vanaf de Markt in Valkenswaard. We fietsen over landelijke weggetjes naar de bedevaartplaats Handel. We hebben bewust voor deze plaats gekozen, omdat de traditionele bedevaart vanuit Valkenswaard door corona ook al 2 keer is afgelast. Hier kunnen de fietsers een kaarsje aansteken bij het beeld van Onze lieve vrouw van Handel.
Vanuit Handel wordt de tocht voortgezet via de uitgestrekte Peel, waarbij we ook de mooie dorpen Griendtsveen en Helenaveen zullen aandoen. Daarna gaan we richting het Maasgebied. Via een oversteek over de Maas fietsen we via het verrassend mooie Midden-Limburg en een stukje Duitsland richting het zuiden. Nadat we wat geklommen hebben fietsen we terug via Duitsland, waar we in de omgeving van Hongen/Heilder terecht zullen komen op de originele route van Diekirch-Valkenswaard. Vanaf dat punt blijven we deze route zoveel mogelijk volgen. Na de laatste rustpauze zal door Belgisch Limburg richting Valkenswaard worden gefietst. Via de Maastrichterweg zullen de fietsers uiteindelijk op de nieuw ingerichte Markt feestelijk onthaald worden op het podium door onze speaker.

Naast deze tocht wordt ook een toertocht georganiseerd van rond de 140-150 kilometer. Degenen die aan deze toertocht deelnemen zullen tussen 8.30 uur en 10.00 uur starten vanuit Valkenswaard, maar vanaf de rustplaats in Panningen worden ze via een kortere route naar Valkenswaard geleid, waar ze net als de anderen feestelijk onthaald worden in Valkenswaard.

We maken ook dit jaar gebruik van het renner-volgsysteem van Simac IDS. Net als voorgaande jaren zullen de gescande tijden na afloop gepubliceerd worden. Voor de lange route worden onderweg 4 controleposten ingericht en voor de korte route 2 controleposten. Naast de bevoorrading worden hier de aankomsttijden geregistreerd via de uitgereikte scanpas.

De inschrijving wordt opengesteld vanaf donderdag 17 juni a.s. via onze website. U moet daartoe klikken op de menubalk op inschrijven tocht. Er verschijnt dan een blauwe button voor de lange tocht en een blauwe button voor de korte tocht waar u op moet klikken.

Het inschrijfgeld voor de 250 km tocht is vastgesteld op € 25,- (€ 22,- voor NTFU-leden) en voor de 145 km tocht op € 18,- (€ 15,- voor NTFU-leden).